ОСТАННІ НОВИНИ

У 2021 році ОККО почне будувати біля Славського новий гірськолижний курорт

Наталя Дуляба

|

Холдинг ОККО Group планує у 2021 році розпочати будівництво нового гірськолижного курорту поблизу Славського. Майбутній комплекс за технічними характеристиками має випередити «Буковель». Про це пише Інтерфакс-Україна із посиланням на заступника начальника управління туризму ЛОДА Тараса Лозинського.

 

Гірськолижний курорт ОККО Group збирається зводити на території Славської ОТГ – у селах Верхня Рожанка та Волосянка. Це за 15 км від Славського. За словами Тараса Лозинського, у цей проєкт інвестують близько 500 млн доларів.

«Це є довготривалий проєкт, реалізація якого триватиме близько 4 років. Він стартує у 2021-му. Всі земельні питання зараз уже вирішені, наступний крок – розробка проєкту, проєктно-кошторисної документації і початок будівельних робіт», – розповів посадовець.

Тарас Лозинський також зауважив, що майбутній курорт технічно випередить «Буковель» на 8-9 років. Гірськолижний комплекс матиме понад 60 км трас, а все будіництво відбуватиметься у три етапи.

Як писав Львівськй портал, про намір компанії «ОККО» збудувати гірськолижний курорт у Славському стало відомо ще у 2017 році. Тоді мова йшла про 75 км гірськолижних трас, а розмір інвестицій оцінювали у 500 млн євро. Курорт, що мав стати конкурентом «Буковелю», мали почати облаштовувати ще у 2019 році.

Восени 2019-го президент України Володимир Зеленський анонсував реалізацію інвестиційних проєктів у Карпатах, зокрема у Славському та Боржаві. Він зауважував, що для цього потрібна розбудова доріг та вокзалу у Славському.

Згодом стало відомо, що компанія «ОККО» зацікавлена в прокладенні 100-кілометрового транспортного кільця в Карпатах, яке об’єднає відразу три області: Львівську, Закарпатську та Івано-Франківську.

Додамо, що мережа АЗС «ОККО» входить до концерну «Галнафтогаз», власником якого є відомий бізнесмен, уродженець Львівщини, Віталій Антонов. Його фірма також будуватиме новий готель у самому центрі Львова.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *