ОСТАННІ НОВИНИ

На Турківщині затримали чоловіка, який віз 90 нелегальних новорічних ялинок

Вероніка Рой

|

17 грудня у селі Верхнє Висоцьке, що у Турківському районі, затримали автомобіль, який перевозив майже 90 новорічних ялинок. Дерева не мали потрібних бирок зі штрих-кодом та не були зареєстровані в системі електронного обліку деревини. Про це Львівському порталу повідомили у Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

 

Як йдеться у повідомленні, автомобіль з новорічними ялинками поліція разом з державною лісовою охороною ДП «Боринське лісове господарство» затримали 17 грудня 07:05 год. Керував мікроавтобусом 33-річний мешканець села Либохора Турківського району.

Під час огляду автомобіля було виявлено новорічні ялинки. Зокрема, 45 штук дерев породи смерека та 41 штука порода ялиця.

86 новорічних ялинок не мали прикріплених бирок зі штрих-кодом для маркування, не були зареєстровані в системі електронного обліку деревини, а також була відсутня товарно-транспортна накладна на перевезення новорічних ялинок. На місце події було викликано поліцію. Автомобіль відправлено на штраф-майданчик.

Додамо, за незаконну вирубку хвойних порід штраф сягатиме від 510 до 1020 грн, на посадових осіб від 2550 до 5100 грн.

Нагадаємо, на Львівщині діє операція «Новорічна ялинка». Мешканців Львівщини під час новорічно-різдвяних свят закликають не вирубувати хвойних дерев.

Нагадаємо, Львівська міська рада вже визначила місця торгівлі новорічними ялинками на ринках міста. Орієнтовні ціни на ялинки 1-3м будуть становити від 100 до 300 грн.

Для реалізації новорічних ялинок лісівники облаштують торгівельні майданчики в районах області. Також реалізація ялинок буде проводитися з дворів лісництв, лісгоспів, на ринках районного та місцевого значення та в місті Львові.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: обласне управління лісового та мисливського господарства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *