ОСТАННІ НОВИНИ

Помер Геннадій Кернес

Наталя Дуляба

|

Помер міський голова Харкова Геннадій Кернес, який лікувався від коронавірусу в Німеччині. Про смерть політика повідомили його цивільна дружина Оксана Гайсинська і друг Павло Фукс, пише ВВС Україна.

 

61-річного Кернеса нещодавно переобрали на посаду міського голови Харкова і проголосили мером, незважаючи на те, що він не складав присяги.

Політик довгий час хворів. Він лікувався від коронавірусної хвороби у Німеччині.

Геннадій Кернес був одним із керівників Харкова ще від початку 2000-х:секретарем міськради у 2002 та у 2006-2010 роках, згодом – мером міста.

І навряд чи в Україні знайдеться мер з такою суперечливою біографією, навколо якого було б так багато суперечок і конфліктів. На нього кілька разів скоювали замахи, ще з молодих років його підозрювали у злочинах. Він був яскравим представником «лихих 90-х» на Харківщині, коли багато хто із теперішніх бізнесменів починав свій бізнес з нуля на тлі економічної кризи.

«Не порівнюйте мене ні з ким, бо моя мама на вас образиться», – казав сам Геннадій Кернес про себе.

Додамо, що Геннадій Кернес не з’являвся на публіці з кінця серпня. У нього підтвердили COVID-19 і двостороннє запалення легень. У вересні поліка госпіталізували в одну з харківських лікарень, втім згодом його літаком перевезли до Берліна на лікування в клініку «Шаріте».

Як писав Львівський портал, коронавірус уже забрав життя мера Борисполя та мера Конотопа.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *