ОСТАННІ НОВИНИ

Погорів на хабарі: науковець і ексголова Львівської облради отримав елітне авто

Наталя Дуляба

|

Президента Національної академії аграрних наук України та колишнього голову Львівської облради (2001-2002) Ярослава Гадзала спіймали на хабарі. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

 

Про затримання президента Нацакадемії аграрних наук за отримання хабара в особливо великих розмірах СБУ повідомила ввечері 10 грудня.

За версією слідства, посадовець отримав елітний автомобіль за включення претендента до списку на заміщення вакансії академіка. За «подарунок» він також гарантував подальшу передачу необхідних матеріалів на розгляд Президії НААН України.

Зазначимо, що Нацакадемію аграрних наук України з 2014 року очолює уродженець Львівщини Ярослав Гадзало. 62-річний чоловік є доктором сільськогосподарських наук та академіком НААН України.

Наприкінці 80-х – на початку 2000-х Ярослав Гадзало був далеко не останнім посадовцем на Львівщині: спочатку він був головою Городоцької райради, потім – Городоцької РДА, першим заступником голови Львівської ОДА, а протягом 2001-2002 років очолював Львівську обласну раду. Після цього почав працювати у вищій ланці системи державного управління в Україні.

Посадовцю повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ. Вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу.

Наразі правоохоронці встановлюють усі обставини справи.

Додамо, що Ярославу Гадзалу присвоїли почесне звання «Заслужений працівник сільського господарства України», орден «За заслуги» ІІ і III ступенів. Також у 2016-му науковцю присудили Державну премію України в галузі науки і техніки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *