ОСТАННІ НОВИНИ

Січневий локдаун: як навчатимуться школярі Львівщини?

Вероніка Рой

|

Через локдаун, який діятиме з 8 до 24 січня, частина шкіл Львівщини може продовжити зимові канікули або ж перейти на дистанційне навчання. Наразі навчальні заклади області напрацьовують освітній процес під час жорсткого карантину. Про це у коментарі Львівському порталу повідомила начальниця відділу дошкільної та загальної середньої освіти департаменту освіти і науки Ірина Сислюк.

 

За її словами, зимові канікули у більшості шкіл області розпочнуться з 27 грудня.

«Частина локдауну – це будуть зимові канікули. Тому що деякі школи планують зимові після 24 грудня. Більшість йдуть з 27 грудня. Є й такі навчальні заклади, котрі з 1 січня розпочинають канікули. Тому зимові канікули в одних школах завершуватимуться після 10 січня, в інших – після 18 січня», – розповідає Ірина Сислюк.

Вона зауважила, що рішення про режим роботи закладу освіти приймають школи самостійно. Відтак після рішення уряду про запровадження січневого локдауну у школах Львівщини почали напрацьовувати механізми роботи. Ірина Сислюк зазначила, що частина шкіл продовжить зимові канікули, інша частина – перейде на дистанційне навчання.

«Є декілька варіантів, які школи можуть використати. Якщо зимові канікули закінчаться швидше, ніж завершиться локдаун, то навчальні заклади можуть розпочати навчання у дистанційній формі. Якщо школи захочуть продовжити канікули, то вони внесуть зміни до структур освітнього процесу. Таким чином можуть трішки скоротити весняні канікули або продовжити навчання у червні», – пояснила Ірина Сислюк.

Посадовиця додала, що дошкільні заклади освіти під час січневого локдауну працюватимуть у звичному режимі.

Як повідомляв Львівський портал, в Україні введуть повний локдаун відразу після Різдва: з 8 по 24 січня 2021 року. Що працюватиме під час жорсткого карантину, читайте за посиланням.

Нагадаємо, станом на 3 грудня від коронавірусної інфекції лікуються 177 учнів та 537 працівників закладів освіти.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *