ОСТАННІ НОВИНИ

Групи ризику та графіки: у МОЗ розповіли, як готуються до вакцинації від COVID

Вероніка Рой

|

У Міністерстві охорони здоров’я заявляють, що вже почали підготовку до вакцинації від коронавірусу в Україні. Міністерство вже склало графіки, а також визначило пріоритетні групи. Про це 8 грудня під час брифінгу повідомив очільник міністерства Максим Степанов, передає Львівський портал.

 

За його словами, першочергово вакцинуватимуть людей, які входять у групи ризику.

«Міністерство склало графіки вакцинації проти COVID-19 та визначило пріоритетні групи, яким проводитиметься щеплення першочергово: це групи ризику за професійною ознакою (медичні працівники, освітяни, працівники Нацполіції), а також групи ризику за віком та станом здоров’я», – зазначив Степанов.

Він запевнив, що МОЗ активно працює над якнайшвидшим отриманням Україною вакцини проти COVID-19. Планується, що в Україні вакцина з’явиться наприкінці першого або на початку другого кварталу 2021 року.

«4 грудня було підписано технічні документи з альянсом GAVI щодо глобальної ініціативи COVAX. Згідно з домовленостями, Україна розраховує отримати майже 8 млн доз вакцини проти коронавірусу. Перші поставки очікуються наприкінці першого або на початку другого кварталу 2021 року. Україна також веде перемовини з компаніями-виробниками вакцини, котрі завершили третю фінальну стадію її випробування, а саме AstraZeneca, Moderna та Novavax», – додав Степанов.

Нагадаємо, Велика Британія Велика Британія 8 грудня першою з країн Заходу розпочинає програму масової вакцинації населення від коронавірусу.

Як писав Львівський портал, у ЄС планують розпочати вакцинацію населення від COVID-19 у грудні. Попередньо відомо, що для щеплень використовуватимуть вакцини компаній Moderna (Америка), Pfizer/BioNTech (США та Німеччина) та AstraZeneca (Великобританія). Їхня ефективність доведена на рівні 95%, 95% та 70% відповідно.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *