ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові неподалік вокзалу збудують масштабний комплекс. Візуалізація

Наталя Дуляба

|

Компанія «Житлобудінвест» збудує житлово-торгівельний комплекс на вул. Залізничній, 7. Відповідну містобудівну документацію у вівторок, 1 грудня, затвердив виконавчий комітет міськради Львова, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Так, ПП «Житлобудінвест» отримало містобудівні умови та обмеження на нове будівництво на вул. Залізничній, 7, що неподалік вокзалу.

Тут збираються звести комплекс будівель із житлом у верхніх поверхах, а в нижніх – комерцією з підземним паркінгом, торгівельним центром і дитсадком.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Будівництво вестимуть на межі з історичним ареалом Львова на двох земельних ділянках загальною площею 5,1 га. Поруч проходить залізнична колія та ЖК «Веселка», який раніше відзначився скандалами.

Своїм рішенням виконком дозволив забудувати землю на 43,4%, а також встановив гранично допустиму висоту будівель на рівні 42 м.

Як видно на попередній візуалізації, майбутній комплекс складатиметься з кількох споруд, сполучених між собою. Найвища секція матиме 12 поверхів, львівдві – по 8 поверхів, а також ще дві секції на 1 та 2 поверхи. В останніх облаштують торговий центр, інші комерційні приміщення, підземний паркінг і дитсадок.

Також забудовник має поруч облаштувати сквер із громадським простором, майданчики для відпочинку дітей і дорослих, а також наземний паркінг.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, приватне підприємство «Житлобудінвест» – будівельна фірма, що існує з 2008 року у Перемишлянах. Її засновницею є львів’янка Наталія Білоган. Раніше вона також була співзасновницею фінансової компанії «Фінбуд».

Зазначимо, що мерія Львова збирається провести реконструкцію вул. Залізничної. Оновлена дорога пролягатиме відразу попри цей комплекс.

Також нещодавно Львівська міськрада погодила влаштувати готель у будинку №30 на вул. Залізничній.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *