ОСТАННІ НОВИНИ

Облрада повернула у комунальну власність приміщення у центрі Львова, яке захопили рейдери

Соломія Головіна

|

Львівська обласна рада 25 листопада  виграла суд щодо повернення в комунальну власність громад Львівщини майна на вулиці Січових Стрільців, 3 у місті Львові. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛОР.

 

Як пояснив начальник юридичного відділу обласної ради Андрій Мельник, Західний апеляційний господарський суд підтвердив право власності обласної ради на об’єкт нерухомості у місті Львові, який ТзОВ «Коміна» без жодних правових підстав шляхом рейдерства перереєструвало у свою приватну власність.

«Львівська обласна рада довела у суді, що такі дії ТзОВ «Коміна» є незаконними, оскільки майно належить громаді Львівщини та жодних рішень обласна рада щодо передачі такого майна в приватну власність не приймала. Ймовірно, крадіжка цього приміщення відбувалася в рамках так званої «Афери століття», в якій наразі непокарані аферисти незаконно перереєстрували на підставні фірми десятки об’єктів комунальної власності міста Львова та один об’єкт обласної ради», – розповів він.

Історія із так званою «Аферою століття» у Львові набула розголосу у 2017 році. Як з’ясувалося, із 2007 до 2017 року у Львові було вкрадено 81 приміщення, що належить місту.

За фактом неналежного виконання службових обов’язків посадовцями управління комунальної власності ЛМР прокуратурою області зареєстровано кримінальне провадження.

Спеціалісти управління комунальної власності Львівської міської ради виявили, що десятки комунальних приміщень Львова перереєстровані на приватних осіб – підприємиць Ірину Сандул та Людмилу Малькову. Вони разом із своїми колегами, скориставшись відсутністю реєстру комунального майна, незаконно відчужили об’єкти комунального майна. На частину із приміщень суд одразу наклав арешт, а протягом року частину із приміщень було повернуто міськраді. Окрім того, суд заарештував двох фігурантів цієї справи, проте одного з них відпустив під заставу. Також у липні 2017 року правоохоронці проводили обшуки у кабінетах чиновників ЛМР у цій справі.

Додамо, що станом на сьогодні Львову вдалося повернути половину відчужених незаконним шляхом приміщень, а по інших приміщеннях судові справи ще тривають.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *