ОСТАННІ НОВИНИ

Цифровий паспорт з «Дії» прийматимуть у касах банків

Андрій Котенський

|

Із 1 грудня під час касових операцій банки зможуть приймати цифровий паспорт або закордонний цифровий паспорт у мобільному застосунку «Дія». Можливість ідентифікації та верифікації вже затвердив Національний банк. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі НБУ.

 

«Під час здійснення касових операцій для ідентифікації та верифікації клієнта чи його представника банки зможуть використовувати цифровий паспорт або закордонний цифровий паспорт у мобільному застосунку «Дія»», –  йдеться у повідомленні.

Раніше Львівський портал повідомляв, що українці можуть фізично не надавати банку ID-картку або біометричний закордонний паспорт під час дистанційного відкриття рахунку. Нацбанк дозволив пред’являти їх у цифровому варіанті через додаток «Дія».

 

З вересня 2021 року жодна установа центрального органу виконавчої влади не зможе вимагати жодної паперової довідки у громадян.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *