ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській міськраді стартувала перша скандальна сесія

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 24 листопада, таки розпочалась перша сесія новообраної Львівської міськради. Скандальне засідання відбувається без міського голови Андрія Садового. Про це повідомляє Львівський портал.

Нагадаємо, першу сесію новообраної Львівської міськради мали провести 3 грудня. Втім у неділю, 22 листопада, о 23:55 год. ТВК вирішила перенести сесію на вівторок, 24 листопада. Причиною цього стали скарги депутатів міськради від «ЄС».

Міський голова Львова Андрій Садовий назвав таке рішення ТВК «узурпацією влади», адже в такому випадку нова Львівська міськрада запрацює без нього. Згадане рішення мерія оскаржує у суді.

Зауважимо, що під час першої сесії Львівської міськради присяги складають новообрані депутати, міський голова, обирають секретаря ради, президію. 24 листопада Андрій Садовий, незважаючи на перемогу на виборах, участі у цьому взяти не зможе, оскільки офіційна процедура визнання його новим головою Львівської ОТГ ще не завершена.

Як наголошував сам Садовий, нова Львівська міська рада без нього зможе обирати керівні органи: президію, секретаря-в.о.міського голови, заступників міського голови, членів виконкому, голів комісій тощо, приймати будь-які інші рішення. Проте відповідальність за них згодом доведеться нести саме йому.

Натомість у «ЄС» заявили, що депутатів на першу сесію міськради Львова потрібно зібрати саме 24 листопада, аби не порушувати законодавство України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Трансляція: Zaxid.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *