ОСТАННІ НОВИНИ

Вибори у Дрогобичі: сотню молодиків, які чергували на дільницях, залучив Андрій Веселий

Ольга Денисяка

|

У місті Дрогобич, де 22 листопада проходили вибори міського голови, біля одного з будинків у центрі міста спостерігачі зафіксували близько сотні молодиків, що прибули на автобусах з львівською реєстрацією. Згодом з’ясувалось, що цих людей залучив кандидат на посаду голови Дрогобицької ОТГ Андрій Веселий «для захисту результатів голосування та попередження спекуляцій». Про це під час пресконференції 23 листопада розповів координатор спостереження Громадянської мережі «Опора» за виборами у Львівській області Тарас Радь, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Так, у день виборів у Дрогобичі зафіксували два автобуси з львівськими номерами, в яких прибули близько 100 молодих людей. Поліція поспілкувалися з молодиками, які розповіли, що вони планують охороняти виборчі дільниці і є журналістами. На підтвердження останнього факту показали посвідчення видання «Нова пора». Це медіа зареєстроване у Запорізькій області.

 

В мережі «Опора» з’ясували, що людей залучив один з кандидатів на посаду голови Дрогобицької громади Андрій Веселий. Кандидат пояснив, що молодики приїхали аби захистити результати голосування від можливого силового втручання та попередити можливі спекуляції біля виборчих дільниць.

«Єдина проблема була в тому, що особи мали журналістські посвідчення, тобто вони мали б висвітлювати виборчий процес, однак ніякого висвітлення ці люди не здійснювали. Фактично, чоловіки були спостерігачами, проте кандидат не зареєстрував їх належним чином. В цьому ми вбачали проблему їхньої присутності», – каже Тарас Радь.

Також він зауважив, що спостерігачі «Опори» не побачили жодних дій зі сторони молодих осіб щодо порушення виборчого законодавства.

«Крім факту своєї присутності ніяких інших підозрілих дій з їхньої сторони ми не фіксували. Побоювання було в тому, що вже не одноразово в інших містах так звані «тітушки» використовувалися для силового втручання у виборчий процес. У випадку Дрогобича все було спокійно і в рамках виборчого законодавства», – пояснив Тарас Радь.

Під час передвиборчої кампанії кандидат на посаду міського голови Дрогобича Андрій Веселий у поминальні дні організував для мешканців безкоштовний транспорт на кладовище. Організацію таких безкоштовних маршруток, на яких вказане ім’я кандидата в мери, можна трактувати як підкуп виборців.

Зазначимо, активісти раніше вже заявляли про те, що благодійний фонд Андрія Веселого напередодні виборів роздав 1000 літрів антисептиків, близько 40 тисяч масок для шкіл та садочків, проводив медичне обстеження для дрогобичан.

Як відомо, 22 листопада у Львові та Дрогобичі проходив другий тур виборів міських голів. Також у Львівській області відбувалося повторне голосування з виборів депутатів до Великолюбінської селищної ради.

У Дрогобичі в другий тур вийшли чинний міський голова Тарас Кучма та Андрій Веселий.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Опора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *