ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівській політехніці» скасують дозвіл на будівництво скандального житла

Наталя Дуляба

|

Міська рада Львова збирається скасувати містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоповерхівки на вул. Академіка Лазаренка, через яку розгорівся скандал. Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет у п’ятницю, 20 листопада, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Виконавчий комітет ініціював скасування містобудівної документації, виданої ще у 2013 році на будівництво багатоповерхівки із підземним паркінгом на вул. Академіка Лазаренка (біля гуртожитку №15 та будинку на вул. Академіка Лазаренка, 42).

Житло мали зводити поміж гуртожитків для працівників «Львівської політехніки». Втім мешканці вул. Академіка Лазаренка, 36-48 почали протестувати, оскільки будівництво відбувалось відразу поруч із їхніми будинками на дитячому майданчику і спортивному полі.

Аби відвоювати свою територію для дозвілля та відпочинку, львів’яни створювали петиції до міської ради, ініціювали зустрічі з посадовцями та навіть перевірку від ДАБІ Львівської області.

Своєю чергою у «Львівській політехніці» заявляли, що працівники університету потребують покращення житлових умов, а саме місце для будівництва  є «старим асфальтним покриттям, вільним від будь-яких об’єктів благоустрою, довкола якого – застарілі елементи ландшафту».

Також у «Львівській політехніці» запевняли, що біля новозведеної багатоповерхівки проведуть благоустрій, облаштують зони відпочинку та дитмайданчики, якими зможуть користуватися мешканці сусідніх будинків.

Під час засідання виконкому заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач повідомив, що тепер «Львівська політехніка» готова відмовитись від виданих містобудівних умов та обмежень.

«Фактично на рівні проректора «Львівської політехніки» була інформація, що для них ці містобудівні умови та обмеження є непринципові, і вони готові від них відмовитись. Для того, аби скасування тих містобудівних умов було правильним з юридичної точки зору, ми своїм рішенням ініціюємо їхнє скасування. А після отримання заяви від «Львівської політехніки» вже буде прийняте кінцеве рішення», – сказав Любомир Зубач.

Водночас у мерії вирішили, що на місці запланованого житла має бути громадський простір, а «Львівській політехніці» запропонують іншу земельну ділянку під будівництво. Для врегулювання цих та інших питань виконком створив робочу групу, до якої мають увійти представники усіх сторін.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *