ОСТАННІ НОВИНИ

Камери відеофіксації порушень ПДР почали реагувати на іноземні номери

Ольга Денисяка

|

Система автофіксації порушень ПДР почала реєструвати порушення, скоєні власниками автомобілів на іноземній реєстрації. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі МВС України.

 

«З 19 листопада іноземні громадяни, що заїхали на своїх авто в Україну, і громадяни України, що їздять на машинах з номерами іноземної реєстрації, будуть нести відповідальність за перевищення швидкості та порушення інших правил дорожнього руху», – йдеться в повідомленні.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко додав, що цей проект був розроблений разом із ДПСУ.

 

«Цей проект реалізований разом із Держприкордонслужбою. Прикордонник при в’їзді авто на номерах іноземної реєстрації вносить в базу даних номер машини, ПІБ і паспортні дані того, хто був за кермом. Далі, якщо водій на цій машині перевищить швидкість, то система автоматично знаходить дані порушника взявши їх з бази даних ДПСУ. Тепер відносно цих громадян поліцією винесені постанови про порушення правил Дорожнього руху, які будуть відправлені прикордонникам.

Прикордонники при виїзді з України авто іноземної реєстрації фіксують факт порушень ПДР за час перебування в Україні і інформують про це водія, пропонуючи йому заплатити штраф. Якщо водій-іноземець відмовляється платити штраф, то йому буде заборонений в’їзд в Україну», – заявив Антон Геращенко.

За словами заступника міністра, у разі, якщо власник авто на іноземних номерах – громадянин України відмовиться платити штраф, то документи будуть направлятися за загальною процедурою в Державну виконавчу службу для стягнення через арешт майна або банківських рахунків.

Як повідомляв Львівський портал, камери автоматичної фіксації правопорушень на дорогах запрацювали з 1 червня цього року..

Додамо, що лише за перші 45 днів роботи системи автоматичної фотовідеофіксації порушень Правил дорожнього руху швидкість авто у місцях встановлення камер зменшилася у 5 разів, а в бюджет держави вже надійшло 52 мільйони гривень штрафів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *