ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні запрацювала система автоматичної фотофіксації порушень ПДР

Наталя Дуляба

|

Віднині, 1 червня, в Україні запрацювала система автоматичної фотовідеофіксації порушень Правил дорожнього руху. Наразі камери реєструють лише перевищення швидкості на дорогах. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

 

Повноцінно система автоматичної фотофіксації порушень ПДР наразі ще не запрацювала. Втім камери зафіксовують, коли водії перевищують допустиму швидкість на дорогах.

Так, за даними МВС, у Києві лише за перші 8 хвилин роботи 45 камер виявили 262 перевищення швидкості. При цьому камери налаштовані на 103 км/год.

Наразі 20 камер автоматичної фотофіксації порушень ПДР запрацювали у столиці, ще 25 – на території Київської області. Їх розмістили у тих місцях, де виникає найбільше аварій.

На Львівщині збираються встановити 5 комплексів автоматичної фіксації (КАФ).

Загалом до кінця 2020 року по всій Україні з’явиться 220 таких комплексів.

(Натисніть на зображення для збільшення)

«Уже закуплений центр обробки даних і облаштовані робочі місця, доопрацьовано програмне забезпечення для комплексної системи захисту інформації. Також «Укрпошта»
уклала договори, необхідні для доставки адмінпостанов порушникам», – написав Владислав Криклій.

Зазначимо, що після фотофіксації порушення ПДР дані надходитимуть у патрульну поліцію. Там перевірятимуть номерні знаки за допомогою спеціальної програми і після ідентифікації автомобіля його власнику випишуть адміністративний протокол. Документ відправлятимуть поштою разом зі світлиною, на якій зображене порушення.

Нагадаємо, запуск системи автоматичної фотовідеофіксації дорожнього руху був запланований на початок травня. Однак через карантинні обмеження, викликані пандемією COVID-19, його перенесли.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *