ОСТАННІ НОВИНИ

Школам та бібліотекам Львівщини закуплять книги «Справа Василя Стуса», – рішення ЛОР

Соломія Головіна

|

Львівська обласна рада виділила 910 тис. грн на закупівлю книг «Справа Василя Стуса» Вахтанга Кіпіані для бібліотек та шкіл Львівщини та Луганщини. Відповідне рішення ухвалили 19 листопада під час позачергової сесії облради VII скликання.

 

«Кошти в розмірі 910 тис. грн скеровуються на комплексну програму розвитку культури Львівщини для того, щоби були проведені відповідні закупівлі цієї книжки. У встановленому порядку має відбутися передача для бібліотек та шкіл Львівської області», – зазначив голова Львівської облради Олександр Ганущин.

При цьому він додав, що видавництво «Vivat» пішло на зустріч цій ініціативі і 600 книг вже передали бібліотекам Луганщини.

Як відомо, Дарницький районний суд Києва 19 жовтня зобов’язав автора книги «Справа Василя Стуса» Вахтанга Кіпіані та видавництво «Віват» видалити з твору інформацію про голову політради партії «ОПЗЖ» Віктора Медведчука та заборонити розповсюдження друкованого тиражу до усунення порушення немайнових прав Медведчука.

Згодом укладач книги, історик та журналіст Вахтанг Кіпіані повідомив, що на це рішення суду готують апеляцію. Книги розкупили протягом години опісля рішення суду про заборону їхнього розповсюдження. Також варто зауважити, що новий наклад забороненої книги про Стуса запустили у друк.

У Львівській обласній раді вирішили закупити книги «Справа Василя Стуса» для кожної бібліотеки.

Нагадаємо, у серпні минулого року Віктор Медведчук подав позов до суду щодо заборони розповсюдження цієї книги. Детальніше про те, чому Медведчук хоче заборонити книгу про Василя Стуса, читайте за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *