ОСТАННІ НОВИНИ

Театр Заньковецької презентує виставу оскароносного драматурга

Андрій Котенський

|

Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької запрошує на прем’єру «Каліка з Інішмаану». Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

Автором п’єси є один з найвідоміших драматургів світу, Мартін Макдонах, якого ще називають «Тарантіно від театру». У 2018 він отримав «Оскара» за кращий оригінальний сценарій до фільму «Три білборди за межами Еббінга, Міссурі».

Режисер вистави – улюбленець глядачів Орест Огородник, який відомий такими виставами як: «Криза» (2009 р.), «Останній гречкосій» (2011 р.), «Блазні мимоволі» (2013 р.), «Безодня» (2015 р.), «Соло для мідних труб» (2019 р.) та ін.

Події вистави розгортаються в далекому 1930 р. Сюжет розповідає про мешканців маленького острова біля західного узбережжя Ірландії з населенням півтори сотні жителів, для яких в радість навіть імпортні цукерки.

«Калікою» Біллі в п’єсі називають 17-річного сироту, якого виховують дві старі тітки, що приховують таємницю його народження.

Є на острові і своя красуня з норовливим характером, яка дуже подобається Біллі. Однак Хелен не готова до серйозних стосунків, а хоче втекти з того богом забутого місця, де нічого не відбувається: немає ані розваг, ані новин. Тим не менше, місцевий пліткар Джонні Пустодзвін кожного дня приходить до тіток щоб продати їм нудні звістки і отримати омріяний гонорар – яйця та молоко.

Одного разу він приносить новину, що на сусідній острів приїхала кіногрупа з Голлівуду і це стає початком пригоди головного героя – «каліки» Біллі.

Чи стане він зіркою Голлівуду, чи знайде своїх батьків і чи відповість місцева красуня Хелен взаємністю хлопцю – відповіді на ці питання у фіналі вистави.

Прем’єрний показ вистави «Каліка з Інішмаану» відбуватиметься 24, 25 ,27 листопада о 18.00. Квитки можна придбати у касі театру. Тел.: +38 (032) 235-55-83

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *