ОСТАННІ НОВИНИ

Заборона планових операцій: кого вона не стосується

Соломія Головіна

|

Через збільшення кількості хворих на COVID-19 нещодавно Україна перейшла на другий етап реагування на епідемію, що, зокрема, передбачає відмову від планових операцій в лікарнях. У Міністерстві охорони здоров’я пояснили, на кого ці обмеження не поширяться. Про це на брифінгу 11 листопада розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає Громадське.

 

Лікарі продовжать надавати допомогу:

  • внаслідок ускладнення перебігу вагітності та пологів,
  • надання меддопомоги вагітним, породіллям, новонародженим,
  • надання меддопомоги пацієнтам з онкологічними захворюваннями,
  • надання паліативної меддопомоги у стаціонарних умовах.

Також не зупинятимуть госпіталізацію, якщо її перенесення нашкодить життю та здоров’ю людини. Наприклад, операції щодо інсультів, інфарктів мають проводити без перенесення навіть під час карантину.

Як повідомляв Львівський портал, із 9 листопада українські лікарні не будуть проводити планові операції, а перейдуть лише на лікування ургентних хворих та пацієнтів з COVID-19.

Загалом в Україні вже зафіксовано 489 808 випадків коронавірусної інфекції. Небезпечна хвороба забрала життя 8 947 людей, побороти недугу вдалося 221 459 хворим.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *