ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні продовжили режим надзвичайної ситуації до 31 грудня

Вероніка Рой

|

У середу, 28 жовтня, Кабінет міністрів продовжив до 31 грудня дію в режим надзвичайної ситуації Україні. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram.

 

«У світі та в Україні рівень захворюваності на COVID-19 зростає. Тому ми продовжуємо посилену роботу всіх служб, залучених до запобігання поширенню захворювання. Уряд також продовжить тісну координацію своїх дій із місцевою владою», – написав Шмигаль.

Нагадаємо, з 24 березня у Львові та області ввели режим надзвичайної ситуації.

Надзвичайна ситуація – не надзвичайний стан

Наголосимо, що режим надзвичайної ситуації відрізняється від надзвичайного стану тим, що він не обмежує права і свободи громадян. Але цей режим встановлює певні обов’язки для громадян, наприклад:

  • дотримуватися режимів захисту від епідемії, радіації тощо,
  • дотримуватись правил поведінки, безпеки на території НС.

Зазначимо, міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив про погіршення ситуації з коронавірусом в Україні. Він закликав громадян дотримуватися протиепідемічних заходів безпеки, оскільки у противному випадку ситуація з поширенням COVID-19 може швидко вийти з-під контролю.

Відтак адаптивний карантин в Україні продовжили до 31 грудня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *