ОСТАННІ НОВИНИ

У мерії Львова пояснили, чому дітям бракує місць у садках

Наталя Дуляба

|

На черзі до дитсадків Львова стоять понад 9000 дітей. Процес зарахування ще триває, втім у мерії вже називають кілька причин, чому малечі може забракнути місць. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

 

Зараз на черзі у садки Львова стоять більше 9000 дітей. Процес зарахування малечі у дошкільні заклади ще триває, втім вочевидь усі потрапити туди не зможуть.

Очільниця міського управління освіти Зоряна Довганик пояснює, що причин цьому є декілька. Перша – близько 700 дітей цьогоріч не випустились і не перейшли на навчання у школу, тож залишаться у садках ще на рік.

Друга причина нестачі місць у ДНЗ полягає в тому, що з 2020 року до міських садків приймають не лише виключно мешканців Львова, а й тих населених пунктів, які увійшли до складу Львівської ОТГ.

«Ще одна проблема, з якою ми зустрілись, стосується всіх мешканців Львова: батьки не завжди офіційно реєструють дітей у тих місцях, де вони по факту проживають. Нам іноді складно зорієнтуватись щодо кількості дітей, яка проживає в тому чи іншому районі і потребує дошкільної освіти. До прикладу, в районі Малогосківської зареєстровано 100 маленьких дітей, а насправді їх є понад 300. Якби батьки реєстрували дітей там, де вони проживають, ми б розуміли реальну ситуацію, у якому саме районі потрібно збільшувати кількість садочків та груп», – сказала Зоряна Довганик.

Зазначимо, що наразі у садках Львова є близько 300 вільних місць: у групу раннього віку – 21 місце, в молодшу – 126, в середню – 75, у старшу – 92.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Для зарахування слід звернутися в управління освіти за телефоном: 254-60-48 (щодня з 10:00 до 12:00, щочетверга з 14:00 до 17:00).

Нагадаємо, Львівський портал публікував відповіді на найпоширеніші запитання батьків щодо зарахування дітей у садки Львова та електронної черги. Детальніше читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *