ОСТАННІ НОВИНИ

Богдан Дубневич заявив про перемогу на виборах голови Солонківської ОТГ

Наталя Дуляба

|

Колишній нардеп Богдан Дубневич, який балотувався на голову Солонківської ОТГ, заявив про свою перемогу на виборах. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

 

Про свою перемогу на виборах голови Солонківської ОТГ Богдан Дубневич повідомив ще вранці 26 жовтня. При цьому офіційних результатів виборів ЦВК ще не оприлюднила.

«Дорога Солонківська громадо! Я щиро вдячний за кожен ваш голос, усім селам ОТГ за довіру, підтримку і спільну перемогу. Дякую команді однодумців, що старалася і навіть тим, хто в нас не вірив, бо це ще більше стимулювало до результату. Я прекрасно розумію, який обов’язок несу перед усіма вами: працювати і розвивати, щоб Солонківська ОТГ стала найкращою громадою в Україні», – написав Богдан Дубневич.

Як пише Zaxid.net, посилаючись на власні джерела у штабах кандидатів на голову Солонківської ОТГ, Богдан Дубневич набрав набрав 51,3% голосів. Натомість чинний голова ОТГ Віталій Ткачук набрав близько 29%, а кандидатка від партії «Голос» Надія Баволяк отримала 19% голосів.

Зазначимо, що до складу Солонківської ОТГ входять 12 населених пунктів, зокрема й село Зубра, де народився Богдан Дубневич. Об’єднана громада розташована поруч зі Львовом.

Сам 58-річний Богдан Дубневич був депутатом Львівської облради і двічі – депутатом Верховної Ради України. Торік на дострокових парламентських виборах Дубневич програв у 118 виборчому окрузі (частина Львова + Пустомитівщина) кандидатці від «Голосу» Галині Васильченко.

Як повідомляв Львівський портал, Богдан Дубневич та його молодший брат Ярослав – одіозні політики. Саме їх вважають головними отримувачами коштів Укрзалізниці, оскільки бізнесмени володіють своєрідною монополією під час держзакупівель. Лише за 2016 рік підприємства Дубневичів заробили на залізниці майже 1 мільярд гривень.

Ще до набуття мандату депутата Верховної Ради Богдан і Ярослав Дубневичі заснували корпорацію «КРТ», що займається виробництвом деталей для залізниці. Правоохоронці встановили, що протягом 2016-2017 років ця компанія співпрацювала з фіктивною фірмою, щоб ухилитись від сплати податків.

Та не залізницею єдиною. На початку 2018 року НАБУ затримало посадовців трьох компаній, яких підозрюють у заволодінні газу на понад 1,4 мільярда гривень. Бенефіціарами всіх трьох компаній є брати Дубневичі.

Також рух «Чесно» називав Богдана Дубневича кнопкодавом, він є фігурантом більше сорока антикорупційних розслідувань.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *