ОСТАННІ НОВИНИ

75% померлих від коронавірусу – люди віком понад 65 років, – МОЗ

Вероніка Рой

|

В Україні 75% летальних випадків від коронавірусної інфекції становлять люди, котрим понад 65 років. Про це у неділю, 18 жовтня, під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

 

«Коронавірусна хвороба не відступає, а, навпаки, набирає обертів. Тому для продовження боротьби з COVID-19 зараз важливо всім мобілізуватися та дотримуватися всіх протиепідемічних правил, які встановлені в державі. Особливо це стосується людей віком понад 65 років, адже 75,7% із загальної кількості летальних випадків – це громадяни саме цієї вікової категорії», – цитує пресслужба МОЗ Степанова.

МОЗ вчергове закликає користуватися масками, дезінфікувати руки антисептиками та дотримуватись соціальної дистанції.

«Людям віком понад 65 років рекомендується без нагальної потреби не виходити з дому, зокрема це стосується відвідування місць великого скупчення людей. Усі правила та рекомендації від Міністерства охорони здоров’я направлені саме на збереження здоров’я громадян та суттєво знижують ризик інфікування коронавірусною хворобою», – додає очільник МОЗ.

Як відомо, 13 жовтня Кабінет Міністрів продовжив дію адаптивного карантину до 31 грудня через збільшення кількості хворих.

Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив про погіршення в Україні ситуації з коронавірусом. Він закликав дотримуватися протиепідемічних заходів безпеки, адже недотримання їх призведе до того, що ситуація з поширенням коронавірусу може швидко вийти з-під контролю.

Із 19 жовтня в Україні почне діяти нове епідемічне зонування. Частина Львівщини опинилася «помаранчевій», зокрема це стосується Львова, та «жовтій зонах».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *