ОСТАННІ НОВИНИ

Ляшко розповів про переваги тестування на виявлення антигену

Ольга Денисяка

|

В Україні зовсім скоро стане доступним для населення новий вид тестування на коронавірус – на виявлення антигену. Відповідні тест-системи, зокрема, розроблені і в Україні. Такий вид дослідження дозволить розвантажити ПЦР-лабораторії та забезпечити більш широке охоплення хворих діагностикою. Про це у коментарі УНН розповів головний санлікар України Віктор Ляшко.

 

За його словами, використання тестів на антиген дозволить скоротити черги на лабораторну, оскільки результати тесту готові всього за 15-30 хвилин.

«Тести на визначення антигену будуть закуповуватися не лише з-за кордону, є можливість закупівлі від національного виробника, який наразі проходить сертифікацію. І вже найближчим часом зможемо використовувати саме тести на антиген. Це значно розширить можливості охоплення тестуванням, так як дозволить проводити тестування, результати якого фактично прирівнюються до методу ПЛР, але значно швидші – всього за 15-30 хв на рівні сімейного лікаря, мобільних бригад. Це дозволить скоротити черги на лабораторну діагностику та прискорити діагностування», – сказав Ляшко.

 

Також він додав, що наказом МОЗ №2122 було визначено коло осіб, яким буде проводитись тестування на антиген. Зокрема це людям з ознаками ГРВІ та підозрою на коронавірус, контактним особам, у яких з’явилися ознаки респіраторного захворювання та в якості попереднього скринінгового обстеження.

Як відомо, 13 жовтня Кабінет Міністрів продовжив дію адаптивного карантину до 31 грудня через збільшення кількості хворих.

Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив про погіршення в Україні ситуації з коронавірусом. Він закликав дотримуватися протиепідемічних заходів безпеки, адже недотримання їх призведе до того, що ситуація з поширенням коронавірусу може швидко вийти з-під контролю.

Із 19 жовтня в Україні почне діяти нове епідемічне зонування. Частина Львівщини опинилася «помаранчевій», зокрема це стосується Львова, та «жовтій зонах».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *