ОСТАННІ НОВИНИ

Кожний восьмий підліток в Україні залежний від соцмереж, – дослідження

Соломія Головіна

|

В Україні кожний восьмий підліток залежний від соцмереж. Про це Міністерство цифрової трансформації повідомило в рамках презентації першого в Україні комплексного дослідження про кібербулінг «Запобігання та протидія кібербулінг в дитячому середовищі України».

Зазначається, що кожен десятий підліток регулярно брехав батькам або друзям про час, проведений у соцмережах. Кожен п’ятий визнавав себе жертвою онлайн-знущань.

Найпоширенішими видами кібербулінгу в дитячому середовищі України, згідно із дослідженням, є створення фейкових сторінок, поширення інтимних фото, тролінг та поширення відеозаписів бійок.

Так, із викраданням персональних даних і використанням іншими акаунтів від імені опитаних (самозванство) зіштовхувася майже кожен п’ятий підліток.

Як вберегти дитину від кібербулінгу, читайте за посиланням. Також раніше Львівський портал писав про проблему булінгу у матеріалі «Стоп, булінг! Чи допоможуть штрафи побороти цькування у школі?».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *