ОСТАННІ НОВИНИ

На Турківщині стартував ремонт дороги Боберка – Бориня

Соломія Головіна

|

У Турківському районі розпочали капітальний ремонт дороги Боберка – Бориня, яка входить в проєкт «Мале карпатське коло». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

 

Дорога протяжністю майже 30 кілометрів. Загальна вартість ремонтних робіт – близько 420 млн гривень.

Цьогоріч планують  відремонтувати 10 кілометрів дорожнього покриття і використати 90 млн грн, які область отримала з Державного дорожнього фонду.

Ремонтуватиме цей автошлях компанія «Онур Конструкціон Інтернешнл».

«Підрядник має повністю перебудувати дорогу, облаштувавши асфальтнобетонне покриття. Це дуже серйозний проект для Турківщини, дорога веде до перспективного пункту пропуску Боберка – Смольник, а також є однією з доріг, що входить в проект Малого карпатського кола, яке плануємо реалізувати в межах Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей», – зазначив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

За його словами,  зараз  також розробляють проєкт на ремонт ще однієї важливої для карпатського регіону дороги Турка – Лопушанка

«Наступного року плануємо всі 23 кілометри дороги капітально відремонтувати. Ремонтна кампанія в області активно триває, розуміємо, що якісні дороги – це безпека та комфорт мешканців Львівщини», – додав Юрій Бучко.

Нагадаємо, наприкінці минулого року три області: Закарпатська, Івано-Франківська та Львівська підписали Меморандум про співпрацю у межах проєкту «Мале Карпатське коло». Передусім, він спрямований на розкриття туристичного потенціалу Карпатського регіону, покращення інфраструктурної доступності: будівництво нових доріг, велодоріжок, пішохідних стежок.

Як відомо, на початку вересня на Сколівщині стартував ремонт дороги Славське – Хащованя, яка стане частиною «Малого Карпатського кола».

Зазначимо, що дорогу Славське – Хащованя ремонтують у межах нового карпатського шляху. Вона має з’єднати Львівську область із Закарпаттям. Так, зараз щоб доїхати зі Славського до Пилипця, потрібно витратити більше трьох годин (траса Київ – Чоп, Нижні і Верхні ворота). Втім проклавши дороги «Малого карпатського кола» час поїздки скоротиться до 30 хвилин.

Довжина малого карпатського кола становитиме 100 км. На деяких ділянках дорога вже існує, в інших її зведуть з нуля. Попередня вартість реалізації такого проєкту становить 1 мільярд гривень. За найоптимістичнішими прогнозами, завершити всі роботи можуть у 2023 році.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *