ОСТАННІ НОВИНИ

Мале карпатське коло. Як у Славському ремонтують дорогу за 72 млн грн

Наталя Дуляба

|

На Сколівщині ремонтують дорогу Славське – Хащованя, яка стане частиною малого карпатського кола. Воно має з’єднати Львівську область із Закарпатською. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛОДА.

 

Дорогу місцевого значення Славське – Хащованя ремонтують на ділянці 5+550 – 12+200 км. Тут відновлять майже 5 км дороги та два мости. У межах навколишніх сіл прокладуть хідники, облаштують водовідведення та підпірні стінки з габіонів.

На всі ці роботи із державного дорожного фонду цьогоріч передбачено близько 72 мільйонів гривень. Ремонт виконує ТзОВ «Автомагістраль-Південь».

Зазначимо, що дорогу Славське – Хащованя ремонтують у межах нового карпатського шляху. Вона має з’єднати Львівську область із Закарпаттям. Так, зараз щоб доїхати зі Славського до Пилипця, потрібно витратити більше трьох годин (траса Київ – Чоп, Нижні і Верхні ворота). Втім проклавши дороги «Малого карпатського кола» час поїздки скоротиться до 30 хвилин.

Довжина малого карпатського кола становитиме 100 км. На деяких ділянках дорога вже існує, в інших її зведуть з нуля. Попередня вартість реалізації такого проєкту становить 1 мільярд гривень. За найоптимістичнішими прогнозами, завершити всі роботи можуть у 2023 році.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *