ОСТАННІ НОВИНИ

У лікарні швидкої допомоги Львова виконали ще дві трансплантації нирок

Вероніка Рой

|

Цими вихідними у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова медики провели дві родинні  трансплантації нирок. Мами віддали органи своїм дочкам, подарувавши їм повноцінне життя без гемодіалізу. Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив директор лікарні Олег Самчук.

 

Першою на операційний стіл лягла 37-річна волинянка, яка останні 25 років хворіє на цукровий діабет. Недуга і вивела із ладу нирки. Сім років жінка перебувала на гемодіалізі, який переносила дуже погано і без операції довго б не протрималася.

Іншою пацієнткою стала 32-річна жителька Дрогобицького району. Проблеми з нирками вона мала з 2013 року, але весь цей час обходилася без гемодіалізу. До лікарню швидкої допомоги жінка звернулася уже з критичними показниками. Вибір був: або оперувати, або розпочинати замісну ниркову терапію, яка значно б погіршила якість життя молодої жінки. Саме медики вирішили терміново провести хірургічне втручання.

Донорами для обох жінок стали їхні матері.  Зараз і мами, і доньки почуваються добре.

Нагадаємо, 27 лютого львівська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги отримала ліцензію на проведення операцій з трансплантації органів. Згодом провели першу трансплантацію. Медики здійснили пересадку нирки.

Про першу операцію на серці та революційні зміни у лікарні швидкої допомоги читайте далі у матеріалі Львівського порталу: «Шанс на життя. Як у Львові розпочинають пересадку органів».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: лікарня швидкої допомоги

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *