ОСТАННІ НОВИНИ

ЛОР просить НСЗУ підкинути 80 млн для лікування хворих на коронавірус

Соломія Головіна

|

Львівська облрада під час сесійного засідання 29 вересня звернулася до Нацслужби здоров’я щодо виділення медичним закладам додаткових коштів для лікування хворих на COVID-19. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

У зверненні зазначається, що зважаючи на складну санітарно-епідеміологічну ситуацію на території Львівщини та гостру потребу медичних закладів для забезпечення повноцінного лікування і надання адекватної допомоги пацієнтам, обласні медичні заклади ІІІ рівня надання спеціалізованої допомоги потребують додаткового фінансування в обсязі 80 мільйонів гривень.

«Відсутність фінансування унеможливлює належного лікування хворих, особливо пацієнтів зі складним перебігом коронавірусної інфекції, яка потребує дороговартісної та тривалої терапії лікарськими засобами та кисневої підтримки», – наголошують у ЛОР.

У зв’язку з цим, ми, депутати Львівської обласної ради, просять Нацслужбу здоров’я вжити термінових заходів реагування щодо виділення додаткових коштів закладам охорони здоров’я області коштів для лікування хворих на COVID-19.

Як відомо, Львівщина є другою областю в Україні, яка отримала найбільше коштів від НСЗУ на лікування хворих на коронавірус, – понад 269 млн грн.

Нагадаємо, на попередній сесії облради, 22 вересня, депутати незадовільно оцінили роботу Кабміну у боротьбі з коронавірусною інфекцією. Основною причиною є недофінансування обласних лікарень, котрі є на передовій з COVID-19.

Зауважимо, що загалом станом на ранок 30 вересня на Львівщині підтверджено 20 350 випадків інфікування коронавірусом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *