ОСТАННІ НОВИНИ

У мерії розповіли, наскільки вулиця Бандери буде замощена бруківкою

Вероніка Рой

|

70−80% дорожньої частини вулиці Степана Бандери у Львові буде замощено бруківкою. Про це повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий.

 

Зауважимо, 28 вересня львів’яни організували акцію, щоб не допустити викрадення автентичної бруківки із вулиці Степана Бандери. Зазначимо, вулиця Бандери замощена найдорожчою базальтовою бруківкою чорного кольору, яка в часи Австрійської імперії видобувалась у кар’єрах Альп. Зараз вони закриті, а базальтова бруківка ніде не добувається, тож вона вважається безцінна.

Втім посадовець каже, що більша частина оновленої вулиці все ж буде замощена бруківкою. Проте окрім бруківки, дорогу вкладатимуть і римським камнем.

«Якщо подивитися на схему розкладки, то 70−80% дорожньої частини буде замощено бруківкою. Лише невеликі смужки для коліс будуть із римського каменю для того, щоб було менше шуму. Думаю, що мешканці за це ще подякують, адже по Замарстинівській і Городоцькій багато скарг саме на шумове забруднення вулиць», − цитує Андрія Білого пресслужба ЛМР.

За його словами, ремонт вул. С. Бандери вартує більше 200 млн грн. Основна причина такої суми – колектор, який є одним із найскладніших у Львові, він пролягає на глибині до 12 метрів.  Посадовець переконує, що через виконання робіт у осінньо-зимовий період, жодних додаткових витрат місто не зазнає.

«Проєктною документацією не передбачається різна тарифікація оплати підряднику, залежно від пори року чи погоди. Ми платимо за виконані роботи, а не за погоду», –  додав Андрій Білий.

До слова, раніше львів’яни просили міську раду зберегти на вулицях історичну бруківку та вимагали заборонити її демонтаж та вивезення.

Раніше Львівський портал повідомляв, що у понеділок, 28 вересня, у  Львові стартує реконструкція вулиці Степана Бандери. Роботи відбуватимуться поетапно і розпочнуться з відрізку від вул. Чупринки до вул. Антоновича. У зв’язку з цим відбудуться зміни у русі громадського транспорту.

Загалом планується, що буде відремонтовано всю вулицю Степана Бандери, протяжність якої 1,05 км. Ремонт виконуватиме роботи ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл». Загальна вартість реконструкції становить 209,5 млн грн.

Детальніше про проєкт реконструкції вул. Степана Бандери читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *