ОСТАННІ НОВИНИ

Заборона на в’їзд іноземців до України втратила чинність

Вероніка Рой

|

У понеділок, 28 вересня, в Україні припиняє свою дію заборона в’їзду іноземців на територію України. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає «Інтерфакс-Україна».

 

«Постанова, в якій також були прописані обмеження в’їзду іноземців, і далі діє. Це постанова уряду № 641. Водночас там була чітко прописана заборона в’їзду іноземців на територію нашої країни з 28 серпня до 00:00 28 вересня. Фактично цієї ночі ця норма про заборону в’їзду іноземцям в нашу країну припинила свою дію. Відтепер іноземцям в’їзд до нашої країни не заборонений», – сказав Демченко.

Речник наголосив, що прикордонники керуються нормами законодавства, яке регламентує перетин державного кордону України, а саме законом «Про прикордонний контроль», постановою уряду про виїзд та в’їзд іноземців в Україну.

За словами Демченка, окремих вимог до іноземців щодо самоізоляції або страхового полісу під час в’їзду в Україну наразі немає.

«Ця норма припинила свою дію, тому якихось окремих моментів, які визначив би уряд щодо іноземців під час в’їзду в Україну на період карантину, наразі немає», – пояснив він.

Як повідомляв Львівський портал, Кабінет міністрів ухвалив рішення про закриття на місяць кордонів з опівночі 28 серпня. Втім окремим категоріям громадян в’їзд було дозволено.

Після цього Львівська облдержадімінстрація та Львівська міськрада звернулися до Кабміну з проханням переглянути рішення про заборону в’їзду до України іноземців. На думку посадовців, це може вплинути на туризм у Львові та області.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *