ОСТАННІ НОВИНИ

В порту Бейрута спалахнула пожежа: горить склад нафти та шин

Вероніка Рой

|

В порту Бейрута 10 вересня загорівся склад нафти та шин. Наразі повідомлень про постраждалих наразі немає. Про це повідомляє Громадське з посиланням на Reuters.

 

На місці працюють рятувальники. Їм доводиться гасити пожежу на руїнах, які залишилися від портових складів після вибуху.

Військові повідомляють, що наразі не зрозуміло, чому розпочалась пожежа. Вони вислали гелікоптери, щоб допомогти стримати вогонь.

Очільник Червоного Хреста Лівану Джордж Кеттане каже, що загрози нового вибуху немає. Він повідомив, що ніхто внаслідок пожежі не постраждав, але деяким людям важко дихати через густий дим.

Як повідомляв Львівський портал, 4 серпня у порту Бейрута стався надзвичайно потужний вибух. За попередньою інформацією, вибухнули 2,7 тонни нітрату амонію (аміачної селітри), які шість років зберігали в порту без дотримання заходів безпеки.

Зазначимо, 6 серпня в МЗС України повідомляли, що серед помешкань, які виявилися пошкодженими внаслідок масштабного вибуху в порту Бейрута, — домівки трьох сімей українців. Ще одна громадянка України повідомила про руйнування її квартири та незначні тілесні ушкодження. Усі вони звернулися за допомогою до посольства України в Лівані.

Додамо, що наразі відомо про загибель 158 людей та поранення понад 6 тисяч. Також серед загиблих був і українець.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото:DAILYMAIL.CO.UK

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *