ОСТАННІ НОВИНИ

«Мале карпатське коло». Дорогу Боберка – Бориня за 420 млн відремонтує «Онур»

Соломія Головіна

|

«Онур» капітально відремонтує дорогу С141908 Боберка – Бориня у Турківському районі, яка входить в проєкт «Мале карпатське коло». Про це Львівському порталу повідомили у Львівській облраді та облдержадміністрації.

 

Як зазначається, 9 вересня на «ProZorro» відбулися відкриті торги по капітальному ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення С141908 Боберка – Бориня Турківського району. За їхніми результатами – до будівництва цього автошляху приступить ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл»

Загальна вартість ремонтних робіт –  майже 419 млн 542 тис. грн, протяжність – 26,4 км.

«Цьогоріч з Державного дорожнього фонду виділили 90 млн гривень. Ремонт цієї дороги є необхідним, оскільки вона веде до перспективного пункту пропуску Боберка – Смольник, а також є однією з доріг, що входить в проєкт Малого карпатського кола», – наголосив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

Зазначимо, після підписання угоди з підрядною організацією та отримання дозволу  ДАБІ дорожники розпочнуть ремонт.

Нагадаємо, наприкінці минулого року три області: Закарпатська, Івано-Франківська та Львівська підписали Меморандум про співпрацю у межах проєкту «Мале Карпатське коло». Передусім, він спрямований на розкриття туристичного потенціалу Карпатського регіону, покращення інфраструктурної доступності: будівництво нових доріг, велодоріжок, пішохідних стежок.

Як відомо, на початку вересня на Сколівщині стартував ремонт дороги Славське – Хащованя, яка стане частиною «Малого Карпатського кола».

Зазначимо, що дорогу Славське – Хащованя ремонтують у межах нового карпатського шляху. Вона має з’єднати Львівську область із Закарпаттям. Так, зараз щоб доїхати зі Славського до Пилипця, потрібно витратити більше трьох годин (траса Київ – Чоп, Нижні і Верхні ворота). Втім проклавши дороги «Малого карпатського кола» час поїздки скоротиться до 30 хвилин.

Довжина малого карпатського кола становитиме 100 км. На деяких ділянках дорога вже існує, в інших її зведуть з нуля. Попередня вартість реалізації такого проєкту становить 1 мільярд гривень. За найоптимістичнішими прогнозами, завершити всі роботи можуть у 2023 році.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *