ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати міськради Львова підтримали петицію про заборону тварин у цирках

Вероніка Рой

|

Депутати Львівської міської ради підтримали електронну петицію «Заборонити використання тварин у виставах цирків та розміщення цирків з тваринами на території міста». Відповідне рішення ухвалили у п’ятницю, 4 вересня, під час сесійного засідання, передає Львівський портал.

 

Електронну петицію про заборону використання тварин у виставах цирків та розміщення цирків з тваринами на території міста зареєструвала цьогоріч 8 січня Оксана Джус. За два місяці вона набрала необхідних 500 голосів підтримки, відтак її розглянула та підтримала сесія міськради Львова.

Авторка петиції Оксана Джус зазначає, що цирки, які у своїх шоу-програмах використовують тварин, негативно впливають на дітей, викривлюючи їхнє світосприйняття, виховуючи жорстокість та підкріплюючи негуманне ставлення до живої природи.

«Інфраструктура міста не може забезпечити належних умов, в яких ведмеді, жирафи, слони, верблюди, тигри, крокодили чи інші дикі тварини могли б перебувати у місті у відповідності до своїх біологічних, видових та індивідуальних особливостей та потреб, санітарних норм та з можливістю вільного вигулу», – наголошує авторка петиції.

Також в петиції йдеться, що діяльність цирків з тваринами несе безпосередню небезпеку для населення, адже дресирування пригнічують тварин, роблячи їх більш агресивними і непередбачуваними.

«Історії відомо багато випадків, коли виснажений тортурами звір, аби зупинити знущання, нападає на свого дресирувальника та глядачів залу, завдає їм смертельних поранень», – уточнює авторка петиції.

Департамент житлового господарства та інфраструктури ЛМР у 30-денний термін повинен розробити дорожню карту реалізації електронної петиції за участю автора.

Нагадаємо раніше Львівський портал повідомляв, що Міністерство культури України припиняє закупівлю для державних цирків нових тварин. Також у Мінкульті заявляли, що хочуть заборонити використання тварин в українських цирках з 2021 року.

Торік 9 жовтня під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради вирішили створити на території парку «Знесіння» Центр для реабілітації тварин. Додамо також, що ще у 2016 році виконком ЛМР ухвалив рішення про заборону функціонування будь-яких мобільних цирків і зоопарків у місті.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *