ОСТАННІ НОВИНИ

До роботи Авакова негативно ставляться 70% українців, – опитування

Вероніка Рой

|

В Україні роботу міністра внутрішніх справ Арсена Авакова негативно ставляться 70% громадян. Натомість позитивно оцінюють 1,8% громадян. Про це свідчить соціологічне дослідження Фонду «Демократичні ініціативи» спільно із соціологічною службою Центру Разумкова.

 

Згідно із результатами опитування, більшість українців негативно оцінює роботу керівників правоохоронних органів. Зокрема, баланс позитивної/негативної оцінки діяльності міністра внутрішніх справ Арсена Авакова становить мінус 52%, директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника – мінус 41%, керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького – мінус 40%, Генеральної прокурорки Ірини Венедіктової – мінус 39%, в.о. голови Державного бюро розслідувань Олександра Соколова – мінус 33%, голови Служби безпеки України Івана Баканова – мінус 30%.

Натисніть на зображення для його збільшення

Водночас значна частка громадян взагалі не знає, хто очолює ті чи інші правоохоронні органи. Найбільш упізнаваним є Арсен Аваков – про нього нічого не чули всього 3% респондентів, а найбільш невідомим є в.о. голови ДБР: про Олександра Соколова нічого не знають 37% опитаних.

«СБУ має більший запас довіри як спецслужба, водночас оцінка керівника СБУ суттєво нижча за довіру. Це означає, що успішна діяльність СБУ сприятиме зростанню оцінки керівництва, тоді як помилки і порушення з боку голови СБУ підриватимуть довіру до служби загалом. Керівники, які були призначені вперше за президента Зеленського (Баканов та Соколов), менш відомі та мають кращий баланс оцінки, ніж керівники, що були призначені до Зеленського (Аваков та Ситник). Таким чином, можна стверджувати, що позитивна оцінка керівників СБУ та ДБР є великою мірою авансом від прихильників Зеленського. За відсутності результатів їхньої роботи з часом баланс позитивних та негативних оцінок погіршуватиметься», – зазначають соціологи.

Опитування проводилося 3 по 9 липня 2020 року методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів.  Було опитано 2022 респонденти віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Нагадаємо, в Україні неодноразово вимагали відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Зокрема,громадяни з цією вимогою виходили на вулиці з акціями протесту. Так, торік у червні під стіни управління Нацполіції Львівщини також вийшли на протест через вбивство 5-річного хлопчика Кирила Тлявова на Київщині.

Цьогоріч на початку червня активісти у Львові знову вийшли на мітинг з вимогою відставкою Авакова через нерозслідувані справи. Зокрема, мова йде про останні події, які набули неабиякого розголосу – зґвалтування поліцейськими жінки у відділку у Кагарлику та масову стрілянину між перевізниками у Броварах.

Зазначимо, Арсен Аваков перебуває на посаді міністра внутрішніх справ з 2014 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *