ОСТАННІ НОВИНИ

Акція всесвітнього прибирання «World Cleanup Day»: до участі запрошують школярів

Соломія Головіна

|

Оголошено конкурс серед закладів загальної середньої освіти в 24 областях України на найактивніших учасників Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day». Про це Львівському порталу повідомили організатори.

 

Цього року подія розпочалася 1 вересня та завершиться 19 вересня. У ці дні українці разом із мільйонами громадян у 180 країнах вийдуть заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття.

Особливістю акції 2020 року є суворе дотримання карантинних норм: маски, рукавички, соціальна дистанція та правила техніки безпеки.

Організатори пропонують учням робити індивідуальні та сімейні прибирання, фото до і після, публікувати в соціальних мережах з хештегами #побачивприбери #worldcleanupday #schoolrecyclingworld #letsdoitukraine.

«Правила прості! Важливо опублікувати анонс проєкту із закликом приєднуватися на інформаційних ресурсах навчального закладу, взяти участь та реалізувати активності в рамках Всесвітнього дня прибирання з 1 по 19 вересня, підбити підсумки та заповнити результати в онлайн анкету за посиланням: https://cutt.ly/mfqoaVq до 22 вересня 2020 року», – зазначила голова організаційного комітету Всесвітнього дня прибирання в Україні Юлія Мархель.

Організатори закликають шукати місце зі сміттям на карті й сміливо вирушайте вперед, а також відмічати забруднені та очищенні локації в безкоштовному міжнародному мобільному додатку TrashOut.

«Усі школи-учасниці отримають подяки за участь, найактивніші учасники – дипломи та смачні подарунки, а перша трійка шкіл- лідерів, що приберуть найбільшу кількість сміття, здадуть найбільше відходів на переробку та школярі якої будуть найактивнішими, виграють комплекти крісел-мішків для шкільних приміщень», – прокоментувала керівник міжнародного молодіжного руху School Recycling World в Україні Ксенія Ренчковська.

Переможців та найактивніших індивідуальних учасників прибирань визначать вже 25 вересня 2020 року на сайті та в соціальних мережах School Recycling World.  Детальніше про умови участі можна дізнатися тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *