ОСТАННІ НОВИНИ

Рада схвалила кредит на будівництво північної об’їзної Львова

Вероніка Рой

|

Верховна Рада ратифікувала фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) для будівництва та ремонту українських доріг.  Угода передбачає залучення 450 млн євро кредиту від ЄІБ, з них 80 млн скерують на будівництво північної об’їзної Львова.

 

Як інформує пресслужба Львівської ОДА з посиланням на міністра інфраструктури України Владислава Криклія, реалізація такого проєкту дозволить покращити стан автомобільних доріг за маршрутами міжнародних транспортних коридорів, а також підвищити безпеку дорожнього руху на автошляхах, які сполучають Україну з ЄС.

У межах угоди відбудеться капітальний ремонт 314 км автошляху М-05 Київ-Одеса у Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях.

Кошти, які скерують на будівництво північної об’їзної дороги Львова дозволять прокласти 23 км нового автомобільного шляху. Це буде нова дорога, категорії 1А, яка матиме 4 смуги руху, 3 мости, 7 шляхопроводів та 3 естакади.

Північний об’їзд Львова скоротить час і відведе вантажні потоки від міста, з’єднуючи важливі автошляхи міжнародного значення: М-06 Київ – Чоп з М-09 Львів – Рава Руська, М-10 Львів – Краковець та М-11 Львів – Шегині за маршрутом з України в Польщу і далі до Західної Європи.

«Реалізація проєкту обходу навколо Львова є одним з ключових завдань Плану заходів з реалізації у 2021-2023 роках Стратегії розвитку Львівської області на період до 2027 року. Тому такі новини не можуть не тішити. Львівщина ще ніколи не були настільки близько в реалізації цього проєкту, який досі лише обговорювали», –  зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Зазначимо, будувати північну об’їзну дорогу Львова будуть за кредитні кошти. На це Європейський інвестиційний банк виділить уряду 80 млн євро. Повернути позику потрібно буде до 2035 року.

Для того, щоб збудувати північну об’їзну дорогу Львова, потрібно викупити із приватної власності 45 земельних ділянок. Більшість власників готова продати свою землю.

Раніше в Укравтодорі заявляли, що планують почати будівництво північної об’їзної дороги Львова вже у 2020 році.

Служба автомобільних доріг вже розробила проєкт, згідно з яким північна об’їзна дорога матиме довжину 23,2 км, в кожному напрямку буде по дві смуги. Також на дорозі спорудять 3 мости, 3 естакади та 7 шляхопроводів (мостові переходи). Новий шлях з’єднає трасу М-06 Київ – Чоп із трьома дорогами державного значення, які ведуть від Львова до кордону з Польщею.

Перш, ніж розпочнеться будівництво північного об’їзду, археологи проведуть масштабні дослідження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *