ОСТАННІ НОВИНИ

Ткаченко розповів, скільки грошей потрібно на реставрацію культурних об'єктів в Україні

Соломія Головіна

|

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко заявляє, що на найближчі чотири роки необхідно понад 55 млрд грн на програми з реставрації та реконструкції культурних об’єктів країни. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

«На здійснення програм на найближчі чотири роки необхідно понад 55 млрд грн», – сказав Ткаченко на пресконференції в Києві у четвер.

Він зазначив, що йдеться не тільки про реставрацію та реконструкцію цих об’єктів, а й про будівництво нових супутніх споруд, і про створення Центрів культурних послуг. Зокрема, трансформацію клубів і бібліотек на сучасні центри.

За словами міністра, у віданні Мінкультури перебувають 130 тис. нерухомих об’єктів, 80% з яких потребують термінової реставрації.

«Наша ідея щодо реконструкції та реставрації  – це не просто зберегти об’єкти, а наповнити їх новими смислами», – наголосив Ткаченко.

Раніше Олександр Ткаченко анонсував відновлення у 2021 році сотні пам’яток архітектури у межах президентської програми «Велике будівництво». Серед них – Підгорецький замок та оборонні мури Жовкви.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *