ОСТАННІ НОВИНИ

Чиновників ЗСУ викрили на корупційній схемі з закупівлею масок для армії

Ольга Денисяка

|

Правоохоронці викрили факт вимагання хабаря посадовцями Медичних сил Збройних сил України у розмірі одного мільйона гривень під час закупівлі медичних масок для української армії. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Служби безпеки України.

 

За даними досудового розслідування, оборудку організували начальник управління Командування Медичних сил разом із офіцером медслужби однієї з бригад ЗСУ, посадовцем Державної інспекції енергетичного нагляду та посередником.

Зловмисники вимагали від представника комерційної структури, яка займається продажом медичних масок, хабар у розмірі 1 мільйон гривень. За це учасники схеми обіцяли підприємцю забезпечити перемогу у відкритих торгах. При цьому розмір хабара був обумовлений обсягом поставки – 1 гривня з кожної маски.

«Кілька днів тому оперативники спецслужби задокументували отримання зловмисниками 400 тисяч гривень – першої частини відкату. Гроші вони відразу розділили між собою та, за оперативною інформацією, передали іншим посадовцям із Командування Медичних сил», – повідомляють в СБУ.

Затримали організаторів під час передачі заключної частини відкату – 600 тисяч гривень. Під час 13 обшуків за місцями проживання та служби зловмисників правоохоронці виявили кошти, передані їм напередодні.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: СБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *