ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці будинку на Величковського зможуть самостійно регулювати теплоспоживання у квартирах

Вероніка Рой

|

У Львові у будинку на вул. Величковського, 2, що має центральне опалення, вперше в Україні модернізують систему опалення таким чином, що мешканці кожної квартири матимуть змогу індивідуально регулювати своє теплоспоживання. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

У багатоквартирному будинку на вул. Величковського, 2 торік поставили у будинку індивідуальний тепловий пункт з автоматичним гідравлічним балансуванням на кожен стояк, де на кожному стояку було поставлено автоматично балансований гідравлічний клапан. Завдяки цьому, вся будівля була прогріта і тепло рівномірно розподілялось. Мешканці, порівняно з попереднім роком, зекономили 27% теплової енергії.

Як розповів куратор проєкту «Рясне – район зелених технологій» Роман Рувінскі, вже розпочався другий етап реалізації проєкту з глибинної модернізації систем опалення багатоквартирного будинку на вул. Величковського, 2.

« Зараз ми розпочали другий етап модернізації цієї системи опалення, тобто на кожну батарею у кожній квартирі ставиться термостат, так званий 3-ходовий клапан і by-pass, щоб кожна квартира могла окремо регулювати своє теплоспоживання. Ми все це ставимо на однотрубні вертикальні системи. Завдяки цьому, будинок зберігається на центральній системі опалення. Це призводить до того, що кожна квартира індивідуально може регулювати теплоспоживання: хтось хоче тепліше і більше, а хтось – холодніше і менше», – зазначає Роман Рувінскі.

Проєкт повністю фінансується у межах програми «Рясне – район зелених технологій». Велика складова – грантова, яку надало наше місто-партнер Фрайбург (Німеччина), також частина коштів з міського бюджету. Вартість такої системи регулювання становить близько 1,5 млн грн. Варто зауважити, що будинок на вул. Величковського, 2 є першим в Україні, який комплексно модернізує систему теплопостачання таким чином.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *