ОСТАННІ НОВИНИ

Велодоріжки, тактильна плитка та підземний паркінг: у Львові затвердили проект реконструкції вулиці Бандери

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 21 грудня, виконавчий комітет Львівської міськради затвердив ескізний проект реконструкції вул. Степана Бандери. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Як розповів директор «Інституту міста» Олександр Кобзарев, посадовці мерії, працюючи над розробкою ескізного проекту реконструкції вул. Бандери, провели близько 40 зустрічей із місцевими мешканцями. Відтак він запевнив, що напрацьований проект враховує всі їхні побажання.

«Участь у зустрічах взяли більше 900 учасників. Групи користувачів вулицею ми розділили за категоріям і проаналізували, як зараз задоволені їхні потреби, а потім запропонували, яким чином можна це покращити», – зазначив Олександр Кобзарев.

Проект передбачає створення на вул. Бандери дві спільні смуги для приватного і громадського транспорту. Втім перевагу надаватимуть саме громадському транспорту, швидкість руху якого планують збільшити на 30%.

Для пішоходів мають облаштувати тротуари, які спеціально для незрячих будуть також замощені тактильною плиткою. Водночас тут вперше у Львові збираються розділити тротуар на зони: транзитну, на якій буде велика плитка, інфраструктурну та зону літніх майданчиків й прибудинкових конструкцій.

Також на вул. Бандери з’являться громадські простори, один із них вже створили біля Органного залу.

«Одне з важливих питань щодо реконструкції вул. Бандери – це збереження бруківки. Це було прохання мешканців. Ми довго шукали компромісне рішення, адже від цього залежить рівень шуму на вулиці, який зараз є дуже високим. Вихід знайшли у використанні римського каменю, який імітує бруківку. Через те, що він є більш гладкий, рівень шуму буде менший, ніж від бруківки», — пояснив Олександр Кобзарев.

Також у проекті реконструкції вул. Бандери – створення додаткових паркомісць для того, щоб вивільнити тротуари від машин. А для велосипедистів вздовж двох сторін вулиці облаштують велодоріжки.

Як зазначив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, на території Львівської політехніки існує підземний рівень, який вже тривалий час не використовують. Відтак саме там можна облаштувати підземний паркінг.

«Відповідно до концепції паркінгів, яку затвердила сесія міської ради, облаштування підземного паркінгу можливе ще й за пам’ятником Степану Бандері», – наголосив Юліан Чаплінський.

Після здійснення реконструкції на вулиці Бандери також впорядкують існуючі сьогодні МАФи.

Своїм рішенням виконавчий комітет передав ескізний проект реконструкції вул. Бандери ЛКП «Львівавтодор», яке вже з наступного року має розпочати його реалізацію.

Нагадаємо, про реконструкцію вулиці Бандери у Львові заговорили ще наприкінці 2016 року. З того часу відбувалось кілька громадських обговорень, однак порозуміння мерія з місцевими мешканцями так і не знайшла.

Минулоріч у Львові обрали проект «Вулиця для всіх», в межах якого у 2018 році мала відбутися масштабна реконструкція вулиці Бандери. Втім у листопаді минулого року мешканці відкинули пропозиції проектантів та запропонували зберегти бруківку, чотири смуги для руху.

Також наприкінці березня під час сесії міськради Львова утворили тимчасову депутатську комісію, яка має контролювати розробку проекту реконструкції вул. Бандери.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *