ОСТАННІ НОВИНИ

Які продукти подорожчали та подешевчашли на Львівщині у липні

Вероніка Рой

|

На Львівщині у липні порівняно з червнем 2020 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 1,1%. Найбільше подешевшали яйця та овочі, натомість подорожчала риба. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні статистики у Львівській області.

 

У липні в Львівській області найбільше подешевшали яйця – на 15,1%. Також на 11,7% подешевшали овочі. Зокрема, ціни на ріпчасту цибулю впали на 48,9%, перець солодкий – на 34,4%, капусту білокачанну – на 20,6%, картоплю – на 16,6%, помідори – на 6,3%. Проте на 40,7% подорожчала морква та на 20,5% – буряк. Ціни на пшоно, рис, крупи ячні, олію соняшникову, маргарин, фрукти знизилися на 4,4–1,1%.

Також на 1,9–1,0% подорожчала жива та охолоджена риба, вироби з м’яса, м’ясо птиці, кондитерські вироби з борошна, молочні суміші для дитячого харчування.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищились на 0,5%. Зокрема, на 0,9% зросли ціни на алкогольні напої, а на тютюнові вироби – на 0,1%. Проте одяг і взуття подешевшали у середньому на 4 %: взуття – на 6,5%, одяг – на 2%.

Зростання цін у житлово-комунальній сфері на 1,7% відбулося за рахунок збільшення тарифів на природний газ – на 7,7%.

У сфері транспорту на 1,7% подорожчали послуги автостоянок. На 1,4% підвищилися ціни на паливо та мастила, автомобілі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *