ОСТАННІ НОВИНИ

97-річний упівець пролетить над селом, в якому очолив бій проти НКВД

Наталя Дуляба

|

До Дня Незалежності України та 75-ої річниці бою за село Космач, столицю УПА, 97-річний сотенний УПА Мирослав Симчич пролетить над Карпатами. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі міськради Львова.

 

97-річний Мирослав Симчич відправиться в аеромандрівку над Карпатами у п’ятницю, 14 серпня.

Політ буде дуже символічним: над місцями героїчного бою УПА з полком НКВД, який очолив сам Мирослав Симчич. У цій боротьбі упівці знищили близько 500 НКВДистів.

Маршрут польоту: Коломия – Березів (рідне село Мирослава Симчича), присілок Рушір (місце бою сотні Симчича з полком НКВД 15.01.1945 року), Космач (повстанська столиця УПА) – гора Говерла, Верховина, Косів, Коломия.

Політ виконуватиметься на американському літаку RV-10. Льотно-методичне керівництво здійснюватиме льотчик-випробувач I класу, полковник Михайло Лампік – лідер легендарної Пілотажної групи «Українські Соколи». На борту із Мирославом Симчичем також буде військовий льотчик Ігор Табанюк і персональний лікар.

Зазначимо, Мирослав Симчич – український військовий та громадський діяч, сотенний УПА, політв’язень. Відбув 32 роки тюрми, які призначив радянський окупаційний режим. Кавалер орденів «Свободи» та «За заслуги», почесний громадянин Коломиї та Львова.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *