ОСТАННІ НОВИНИ

США звинувачують Коломойського у відмиванні коштів з ПриватБанку і хочуть конфіскувати нерухомість

Соломія Головіна

|

Мін’юст США вимагає конфіскувати у українського олігарха Ігоря Коломойського офісну вежу в Луїсвіллі і офісний парк в Далласі. Про це повідомляє УП з посиланням на пресслужбу міністерства юстиції США.

 

«Сполучені Штати подали дві цивільні скарги про конфіскацію до Окружного суду США в південному округу Флориди, стверджуючи, що комерційна нерухомість в Луїсвіллі, штат Кентуккі, і Далласі, штат Техас, придбана за рахунок коштів, незаконно привласнених ПриватБанком в Україні, підлягає конфіскації», – мовиться у інформації.

Стверджується, що Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, які володіли ПриватБанком, привласнили та пограбували банк на мільярди доларів.

Зокрема, вони відмивали частину доходів, використовуючи безліч банківських рахунків підставних компаній, в основному в кіпрському відділенні ПриватБанку, а після того переводили кошти в США.

У американському відомстві зазначили, що партнери Коломойського і Боголюбова у США Мордехай Корф і Урі Лейбер створили мережу організацій (з деяким відмежуванням від назви «Оптима») для подальшого відмивання і інвестування незаконно привласнених коштів.

Вони придбали нерухомості і підприємств у США на сотні мільйонів доларів, враховуючи майно, яке підлягає конфіскації: офісну вежу в Луїсвіллі, відому як PNC Plaza, і офісний парк в Далласі, відомий як колишня штаб-квартира CompuCom.

Загальна вартість будівель становить близько 70 мільйонів доларів.

Як повідомляв Львівський портал, ПриватБанк перейшов у державну власність 19 грудня 2016 року. 41 мільйон доларів з ПриватБанку за часів Ігоря Коломойського вивели на рахунки студії «Квартал 95».

Варто додати, що лише в останню ніч перед націоналізацією ПриватБанку тодішнє керівництво банку вивело з активу 16 мільярдів гривень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *