ОСТАННІ НОВИНИ

На кордоні з Польщею запрацював пункт пропуску «Грушів-Будомєж»

Вероніка Рой

|

У понеділок вночі, 6 липня, на кордоні з Польщею відновив роботу автомобільний пункт пропуску «Грушів-Будомєж».  Про це інформує Державна прикордонна служба України.

 

Пропуск легкового та вантажного транспорту відновлений о 1 годині ночі. Станом на 8:00 год. кордон у пункті пропуску «Грушів-Будомєж» перетнули всього сімдесят чотири особи.

У Держприкордонслужбі кажуть, що вони відновили роботу цього пункту пропуску, одразу ж, як це стало можливим з польського боку.

Нагадаємо, що Уряд України ще 20 травня прийняв рішення про відновлення роботи усіх пунктів пропуску на кордоні з країнами ЄС та Молдовою.

Зазначимо, на кордоні з Польщею на сьогодні поки не здійснюється пропуск у пунктах пропуску «Смільниця», «Угринів», «Устилуг». Проте у ДПСУ зазначають, що українські прикордонники готові відновити роботу цих пунктів пропуску одразу, як з польського боку запрацюють пункти пропуску «Кросценко», «Долгобичув» та «Зосін», відповідно.

Нагадаємо, з 28 березня Україна повністю закрила авіасполучення та перетин кордону поїздами, але українці зможуть перетнути кордон на власному авто чи пішки.

Раніше Львівський портал повідомляв, що на ПП «Гребенне–Рава-Руська» шахраї організували платний перетин кордону. Аби перетнути 200 метрів українського кордону з українців вимагали 50 злотих. В той час, коли з польської сторони можна було перетнути кордон пішки.

Також на ПП «Краківець» організовували автобуси і просили 50 злотих за 300 метрів кордону. Інформація про платні перевезення через державний кордон у пункті пропуску «Краківець» на Львівщині нещодавно викликала хвилю обурення у соцмережах. Однак і прикордонники, і Львівська ОДА розводять руками, мовляв, вони не мають стосунку до цього «бізнесу».

Фото: ДПСУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *