ОСТАННІ НОВИНИ

«СтопШкарлет»: у центрі Львова пікетували проти нового очільника МОН

Вероніка Рой

|

У вівторок, 30 червня, у Львові біля пам’ятника Тарасу Шевченку провели акцію «СтопШкарлет», під час якої студенти вимагали відсторонення з посади в. о. міністра освіти Сергія Шкарлета, передає Львівський портал.

 

Участь у акції взяли кілька десятків студентів. У руках вони тримали банери з написами: «Шкарлет – це найкращий студент Табачника», «Нащо читати, якщо можна списати», «СтопШкарлет» та інші. Молодь таким чином вимагала негайного відсторонення Сергія Шкарлета з посади в.о. міністра освіти України.

«25 червня на засіданні Уряду Сергій Шкарлет був призначений заступником міністра освіти. На нього ж були покладені обов’язки в.о. міністра. Ми вважаємо це плювком в очі всій академічній спільноті та вищій освіті як такій –  адже інакше описати призначення на таку важливу посаду корупціонера, плагіатора та колишнього регіонала неможливо», –  інформують організатори події.

Як повідомляв Львівський портал, Кабінет міністрів призначив виконувачем обов’язків міністра освіти і науки колишнього «регіонала», ректора Чернігівського національного технічного університету Сергія Шкарлета.

Згодом прем’єр-міністр Денис Шмигальп повідомив, що новопризначений виконувач обов’язків міністра освіти і науки Сергій Шкарлет має «ясне бачення ситуації» і «менеджерський досвід».

Хто такий Сергій Шкарлет?

Сергій Шкарлет народився 9 жовтня 1972 року у місті Коканд в Узбекистані, навчався у Київському політехнічному інституті за спеціальністю «Математичне забезпечення системи автоматизації», а згодом – у Фінансово-економічному інституті при Чернігівському технологічному інституті за спеціальністю «Облік і аудит».

У 1995 році працював нетривалий час інженером-конструктором Ніжинського НВК «Прогрес», з 1996 року – почав викладати.

У 2010 році балотувався до Чернігівської облради від «Партії регіонів». В одному з інтерв’ю казав, що підтримує Віктора Януковича з 2004 року.

«Політичні орієнтири я обрав ще у 2004 році. На президентських виборах підтримував Віктора Януковича. Не змінив своїх переконань навіть тоді, коли довелося відчути на собі певний тиск тодішньої правлячої партії, яка наполегливо пропонувала отримати її партквиток. Я повністю поділяю погляди й принципи Партії регіонів», – сказав він тоді.

Водночас вже у 2015 році він балотувався до Чернігівської облради вже від «Блоку Петра Порошенка», але програв вибори.

Зазначимо, що антиплагіатна ініціатива «Дисергейт» заявила про факти масштабного академічного плагіату в науковому доробку Сергія Шкарлета. Про це ж ідеться і на сайті «Помилки та фальсифікації в наукових дослідженнях».

Фото: Наталія Піпа, Демократична сокира

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *