ОСТАННІ НОВИНИ

Вакарчука позбавили депутатських повноважень

Андрій Котенський

|

Сьогодні, 26 червня, на позачерговому з’їзді партії «Голос» делегати ухвалили рішення про припинення депутатських повноважень Святослава Вакарчука. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі партії.

 

Зокрема, з’їзд ухвалив рішення щодо дострокового припинення повноважень народного депутата України Святослава Вакарчука в зв’язку з його виходом з парламентської фракції «Голосу».

«На жаль, Верховна Рада не залишила мені вибору, хоч я і сподівався на повагу колег до рішення вільної людини. Тому сьогодні я звертаюсь до найближчих людей, членів партії, прошу задовільнити моє прохання і припинити повноваження народного депутата… Моє бажання допомагати «Голосу» залишається, я готовий робити це і надалі», – сказав Святослав Вакарчук звертаючись до делегатів.

Після припинення депутатських повноважень Святослава Вакарчука до фракції «Голосу» приєднається наступний кандидат з передвиборчого списку.

Окрім того з’їзд партії «Голос» також затвердив оновлений статут партії.

Раніше Львівський портал повідомляв, що львівський співак Святослав Вакарчук вдруге достроково покидає парламент. Відповідну заяву про складання повноважень народного депутата України уже зареєстровано. Про це повідомив сам артист на брифінгу у четвер, 11 червня.

Додамо, що партія «Голос» Святослава Вакарчука була створена під позачергові вибори 2019 року, які на гребені популярності «Зе-команди» ініціював президент Володимир Зеленський. Співак Вакарчук був першим номером у списку «Голосу» та завдяки своїй відомості та підтримці привів до парламенту 20 народних депутатів.

Це вже не вперше Святослав Вакарчук покидає велику політику. У 2007 році він ставав нардепом від політсили «Наша Україна – Народна самооборона», але через рік присутності в політикумі склав свої повноваження, як і сьогодні.

Думки експертів, чому Вакарчук вдруге покинув політику, читайте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *