ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові взялися тестувати на коронавірус освітян, яких задіють до ЗНО

Соломія Головіна

|

У Львові сьогодні, 17 червня, розпочали ІФА-тестування працівників освіти, які будуть задіяні під час проведення ЗНО. Загалом мова йде про понад 2 тисячі освітян. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Тестування педагогів проводять безкоштовно у п’ятьох медичних закладах міста. Усі працівники є поділені на певні групи відповідно до території обслуговування.

«2200 осіб будуть залучені до проведення зовнішнього незалежного оцінювання, і ми плануємо, що всі вони пройдуть тестування. Сьогодні, за перший день, тестування пройшли вже 340 педагогів. Сьогодні до кінця дня будуть результати тестувань, тому завтра зранку будемо знати інформацію щодо тих працівників, які були протестовані сьогодні. Без сумніву, та людина, в якої буде позитивний результат, буде скерована до сімейного лікаря для здачі ПЛР-тесту», – розповіла начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

Як зазначають у мерії, ІФА-тестування проводять у 6 міських закладах, які мають спеціальні лабораторії – це 2-га і 3-тя міські поліклініки, 1-ша та 4-та міські лікарні, лікарня швидкої медичної допомоги та міська дитяча лікарня.

Нагадаємо, ІФА-тести у Львові почали робити із 25 травня у лікарні швидкої медичної допомоги. Цей аналіз визначає, чи є в організмі людини антитіла до коронавірусу.

Першими таке тестування безкоштовно пройдуть медики лікарень, потім – працівники комунальних підприємств, правоохоронці. Втім здати аналіз ІФА зможуть й всі охочі львів’яни, але вже на платній основі. Детальніше про те, скільки чекати на результати тесту, і скільки він коштуватиме, читайте за цим посиланням.

Так, станом на 11 червня у Львові ІФА-методом протестували 3027 осіб. У 386 з них виявили антитіла.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *