ОСТАННІ НОВИНИ

Три області допомагають Львівщині робити ПЛР-тести

Ольга Денисяка

|

Львівський обласний лабораторний центр МОЗ практично вийшов на нульову чергу за результатами ПЛР-тестів на коронавірус. Так, станом на 15 червня до аналізу зібраного у Львові біоматеріалу долучили лабораторії у Київській, Кропивницькій та Тернопільській областях, тож тестування відбувається значно швидше, аніж раніше. Про це під час брифінгу повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис заявив, що від п’ятниці, 12 червня, у Львівському лабороторному центрі черг на отримання результатів тестів на коронавірус немає.

За його словами, біоматеріали, які були в черзі, надіслані до лабораторій у Київську, Кропивницьку та Тернопільську області.

«Минулої доби було проведено 668 досліджень. З них 427 – це свіжі зразки, що зібрані за останню добу. І вже з цих, свіжих аналізів, – 59 позитивні (36 – мешканці міста Львова). До прикладу, в суботу було проведено 557 досліджень, з них 512 – свіжі, з яких позитивні 103», – пояснив Орест Чемерис.

Однак, він зауважив, що за останній тиждень показник інцидентності у реальному часі, тобто відмежовано від пацієнтів, які знаходяться в черзі, все одно перевищував норму (12) – і становив 13,8.

Заступник директора Львівського обласного лабораторного центру Олег Когут зазначив, що лабораторний центр робить приблизно 500 тестів щодня та додав, що незабаром ще одна лабораторія почне проводити ПЛР-тестування.

Додамо, що у Львівській мерії також запевняють, що на результати ПЛР-тестів на COVID-19 більше не доводиться чекати тижнями.

Раніше Львівський портал детально розповів про ситуацію із затримкою результатів тестувань на COVID-19  у матеріалі «Черга по діагноз. Чому на результати ПЛР-тестів у Львові доводиться чекати тижнями».

Як відомо, станом на 15 червня на Львівщині зафіксовано 2933 випадки інфікування коронавірусом. Із них за останню добу – 136.

Нагадаємо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *