ОСТАННІ НОВИНИ

Трамвайне депо на Промисловій відновлять за 3,4 млн євро кредиту від ЄБРР

Наталя Дуляба

|

Європейський банк реконструкції і розвитку дав Львову кредит на реконструкцію трамвайного депо на вул. Промисловій, 29. Переможцем тендеру стало ПП «Вір-Західбуд», яке відновить будівлю за 3,4 млн євро. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі міськради Львова.

 

Сьогодні, 15 червня, ЛКП «Львівелектротранс» підписало контракт із переможцем тендеру – ПП «Вір-Західбуд». Підприємство має відреконструювати трамвайне депо на вул. Промисловій, 29 протягом року (із моменту оплати авансу).

Занедбане трамвайне депо на Промисловій не використовують із 2013 року. На те, аби його відновити, у мерії вирішили взяти кредит від ЄБРР.

Проєкт реконструкції цього депо передбачає відновлення цеху-профілакторію, поліпшення його освітлення і вентиляції, влаштування нової системи теплопостачання, заміну мийки трамваїв, очисних споруд, реконструкцію побутових та адміністративних приміщень, заміну колії та контактної мережі.

Загалом на тендер подалися чотири фірми: ТОВ «Інко ЛТД» (м. Пустомити, Україна), ПП «Вір-Західбуд» (м. Львів, Україна), ТОВ «Ватценроде» (м. Київ, Україна), Кобра, інсталаціонес і сервіціос, СА (Мадрид, Іспанія).

Переможцем стало ПП «Вір-Західбуд», яке запропонувало найменшу ціну та володіє необхідною кваліфікацією. Із фірмою підписали контракт на понад 3,45 млн євро (в тому числі 20% ПДВ та 10% – непередбачувані витрати).

(Натисніть на зображення для збільшення)

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ПП «Вір-Західбуд» – будівельна компанія, що існує з 2006 року. Її засновником є уродженець Івано-Франківщини Ігор Дропа. Йому також належить низка інших підприємств, зокрема будівельних.

Як писав Львівський портал, ПП «Ід інвест груп», яке теж належить Ігорю Дропі, збудує на вул. Трускавецькій офісний центр.

ПП «Вір-Західбуд» спорудило у Львові низку об’єктів: ЖК Globus Elite на вул. Некрасова, «Леополь Таун» на вул. Стрийській, бізнес-центр «Оптима плаза» на вул. Науковій, Sportlife на Сихові та ін.

Нагадаємо, мерія хоче збудувати нове автобусне депо ще й для комунального АТП-1. На це міськрада Львова теж візьме 3,5 млн євро кредиту в ЄІБ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *