ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканець Львівщини намагався непомітно перевезти 90 кг чеського бісеру

Наталя Дуляба

|

У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» затримали чергову контрабанду. Цього разу митники викрили майже 90 кг чеського бісеру. Про це Львівському порталу повідомили у Галицькій митниці Держмитслужби.

 

Контрабандист прибув у пункт пропуску на легковому автомобілі разом із іншими пасажирами всередині. Для перетину кордону була обрана смуга спрощеного митного контролю «зелений коридор».

Втім правоохоронці вирішили детально перевірити автівку і багаж людей. У багажному відділенні вони виявили шість мішків із прозорим та кольоровим чеським бісером. Їх хотів незаконно ввезти мешканець Львівщини.

«Про наявність цього товару громадянин під час митного контролю не повідомив. Його орієнтовна вартість – близько 70 000 грн, що значно перевищує дозволену норму ввезення товарів без оподаткування. Адже сумарна фактурна вартість товару не повинна перевищувати еквівалент 500 євро, а сумарна вага не має перевищувати 50 кг», – йдеться у повідомленні.

Весь бісер у контрабандиста вилучили. За цим фактом складено протокол за ознаками ст. 471 Митного кодексу України. Справу скерують до суду, який і буде визначати покарання порушнику.

Зазначимо, що лише за три місяці 2020 року на Львівщині затримали контрабанди на 76 млн грн.

Львівський портал також писав про товари-улюбленці львівських контрабандистів 2019 року. Детальніше про це читайте за посиланням.

Фото: Галицька митниця

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *