ОСТАННІ НОВИНИ

Виконком «дав добро» на кредит для зарплат комунальникам, який «зарубали» депутати

Соломія Головіна

|

Виконавчий комітет Львівської міської ради сьогодні, 29 травня, ухвалив рішення щодо кредиту від ЄБРР, який передбачає виділення коштів на виплату зарплат працівникам великих комунальних підприємств, що опинились у скруті через коронавірусну кризу. Додамо, що напередодні депутати «зарубали» під час голосування цю пропозицію.

 

Так, члени виконкому погодили участь міста у Програмі підтримки муніципалітетів України в рамках надзвичайного «Пакету солідарності» ЄБРР.

Як зазначають у мерії, участь у Програмі передбачає виділення коштів, що дозволили б покрити збитки, завдані комунальним підприємствам під час карантину, у тому числі кошти на виплату заробітної плати працівникам.

Як повідомляв Львівський портал, ЄБРР впроваджує «Пакет солідарності», у межах якого на підтримку українських міст виділив 1 мільярд євро. Ці кошти громади можуть отримати у кредит. Однак вчора, 28 травня, депутати ЛМР провалили голосування за те, аби Львів взяв черговий кредит у ЄБРР. Детальніше читайте у матеріалі «Львів – на межі колапсу. Комунальні служби погрожують зупинити роботу».

Депутати пояснювали, що Львів і так уже набрав достатньо кредитів, тому вони не погодились, аби місто брало позику ЄБРР на підтримку комунальних підприємств, зокрема на виплату зарплат працівникам. Пропонували навіть зекономити бюджетні кошти на щомісячних преміях і доплатах меру та його заступникам, однак ця пропозиція провалилась.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *